fredag 30 januari 2015

ABBE - En liten engelsman

Från att jag började med avel så var jag ganska inriktad på enbart svartspottade bengaler. Det är ju det vanligaste teckningen för rasen, och väldigt läckert tycker jag. Men så köpte jag hona nummer två, Dione, från Spanien och efter att ha färgtestat henne med DNA-prov och fått veta att hon bar på både snö och charcoal började ju tankarna komma... Snöbengaler är ju så grymt vackra de med! Hm... Varför inte försöka hitta en fin ny avelshane..? Så letandet började, och till slut efter ett tips från en annan uppfödare så kom jag i kontakt med Charmain Wilding som har Abooksigun Bengals i England. Hon hade just fått en fin ny kull med flera lynxkillar (en av snöfärgerna), och dessutom visade det sig att även de bar på charcoalfärgen. Efter flera veckors chattande med uppfödaren Charmain (som är fantastiskt trevlig!), och en uppfödarkollega åkt till England och kollat in kullen för bådas våran räkning, så la jag handpenning på den i gänget jag fallit för. Lille Absolute Zero! Och nu är han här, våran helt underbara nya grabb ABBE :)).

Egentligen har han hunnit bo hos oss i 2,5 veckor. Han kom några dagar innan Andiras kull föddes, men jag är inte (som vissa märkt) alltid helt i fas med inläggen här ;).
Det var återigen min uppfödarkollega, Ursula, som åkte till England för att hämta våra små. Hon skulle ha en liten hona från kullen, jag skulle ha Abbe och så skulle ytterligare en bror till dem bli sällskap till en av våra gamla kattungar, till Cayenne, från Andiras 2:a kull. Tre små busar hade en ganska lång resa hem. Först en natt på hotel i England, sen flyg via Tyskland till Danmark, lite bilresa och övernattning hos Ursula i Skåne. Sedan tåg upp till Stockholm för de två bröderna... De klarade det fantastiskt bra! Åt, busade, sov och tog det lugnt. Skönt för dem att få resa tillsammans med sina syskon tror jag :). Här följer några bilder som Ursula har delat med sig från första kvällen på hotellet! Stort TACK till Ursula för de fina bilderna och för att ha fått hem våra fina små <3. Och till Linnea, "Arnes" och Cayennes ägare som gjorde resan till Skåne... Och tack MAMMA med som fixade sista biten av den door-to-door service som vi fick med våran lilla guldklimp!
(Jag satt ju fast här med stundande förlossning, liten bebis och vattkoppsungar)

De här tre små klippen är filmade de allra första dagarna. Han värmde väldigt snabbt upp :). Samma kväll som han kom faktiskt <3.
Filmerna är med min dotter Tiki, 4 år. Hon har en helt fantastisk hand med våra katter. Speciellt med kattungar! De dras till henne som magneter <3.

http://youtu.be/8ainV_Kjb-0

http://youtu.be/1eNgGgQNeLw

http://youtu.be/UZBokDkXzaU


Och lite mer bilder..............
Efter de första 10 dagarnas "karantän" som man gör när man introducerar ett nytt djur i ett hem så fick Abbe flytta ut från sitt rum och ta över hela huset. Lycka från flera håll! Han är en sån otroligt mysig kille <3.

Här myser Abbe med Vida som snart är 10


Sen finns det ju trevligt nog för Abbe ett par extra "mammor" och framtida flickvänner här i huset som han behövde bli vän med. Andira som just fått en kull när de träffades började direkt tvätta och pyssla om honom, verkade tänka att "hm... vad gör den här stora ungen på vift ute ur kattungerummet?! När blev han tvättad senast?". De har ju inte träffats mer än korta stunder varje dag när Andira tar en liten paus från bolådan, men Dione däremot är ju ute i huset hon med hela dagarna. Hon var rätt fräsig mot honom i typ två dagar, och vi hade extra koll, men plötsligt var fräsandet över och de lekte för full! Och sen blev de väldigt mysiga med varandra <3. Tror att lilla killen känner sig ordentligt välkomnad här, men han är verkligen imponerande. Så trygg från start! Kommer förevigt vara hans uppfödare Charmain tacksam för att vi fått förtroendet att ha honom med oss!
Och det är inte klokt vad spännande det ska bli att använda honom i aveln! Men det dröjer ju så klart ett bra tag. Han är ju bara 3,5 månader gammal än...

Dione <3 Abbe
Gosingarna på min säng <3
Här ligger de i mitt knä en sen kväll när jag försökte sortera bilder på datorn...
Tja... Eller så kan man sova hela natten i mattes bebis säng...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar