tisdag 27 januari 2015

2015-01-16 Andira och Rhambo får en underbart fin kull!

Nu har det varit dags igen för vår finaste Andira att få smått!
På morgonen den 16/1 meddelade hon att det började hända grejer. Det var dygn 64 in i dräktigheten. Dagen spenderade Andira, jag och min bebis på 6 månader mestadels i min klädkammare, där vi brukar hålla till vid förlossningar och det kom att bli en intressant dag!
Man får ju absolut inte vika från Andiras sida när värkarbetet börjat, och det visade sig att det fick inte den lilla extra barnmorskan heller! :))

Värkarbete pågår...

Och här hänger Mayra...

Vissa pauser från "skrubben" blev det. T.ex. för att min bebis blev trött och ville sova en stund i sängen... Det tyckte Andira var lite onödigt, eller kanske något vi inte riktigt hade tid med, så hon ställde sig över den sovandes lilla Mayra och försökte väcka henne genom att trampa runt, bräka och ha sig! Men när hon inte lyckades väcka henne så sa hon sig nedanför på sängen och väntade tills hon vaknade och var tillbaka på sin plats igen i garderoben. Då kunde förlossningen fortsätta!

Knäppa katten tänker INTE föda förrän den extra lilla barnmorskan är på plats igen!
Senare på eftermiddaden började Mayra ledsna på att sitta med oss, så pappan ringdes hem från jobbet. Andira blev smått upprörd över avvikandet och började springa runt igen, men insåg väl till slut att det fick duga med henne och mig. Nu hade ju värkarna jobbat hela dagen ändå och första hinnsäcken började vara synlig. Strax la hon sig ner där vi bäddat i ordning och började så småningom krysta. Just innan de sista två krystningarna gjorde hon en knäpp grej igen! Kanske lite osäker på vad det var som tryckte på, men hon ställde sig i toalådan! Innan jag hann reagera hade hon fött den första ungen och den lilla stackaren blev full med sand! Som tur var var det en helt ny låda med oandvänd sand. Men ändå... Knäppkatt! Fick så klart tvätta av det nya lilla livet.
Tvåan föddes på tilltänkt ställe strax efter, och nån timme senare kom 3:an och 4:an.


Det blev helt klart en händelserik förlossning, en som jag definitivt kommer att minnas! :)

Våran knäppa, älskade och duktiga Andira födde ändå åter igen utan akuta draman. Allt gick ju bra! Och fyra välskapta otroligt fina ungar blev det! Grattis Andira och Päivi Bärgårds hunk Rhambo!! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar